Priser og Info

Ensted Idrætsanlæg  |  Skolegade 10  | 6200 Aabenraa

fitness@enstedhallen.dk

 

Senior

Genoptræning

Handicap

Generel info og muligheder

 

Motionscenteret er indrettet med særlig tanke på at det kan tilbyde træning til folk der typisk ikke har mulighed for at komme i fitness-centre. Der er særlige maskiner og hjælpemidler der gør at kørestolsbrugere, lammede og andre med nedsat bevægelighed kan træne i særlige maskiner der aktiverer kroppen skånsomt.

Maskinerne er også konstrueret med særlige løftesystemer der kan transportere brugeren rundt. Motions centeret er derfor særdeles velegnet til seniorer der skal træne mere skånsomt samt til genoptræningsforløb efter sygdom eller operation.

Abonnementer

Senior 65+

samt handicap

(primær brug 9-15 hverdage)

Pris i kr.

1 mdr.

179,-

3 mdr.

449,-

6 mdr.

775,-

12 mdr.

1.500,-

Krav for indmeldelse

Indmeldelse chip

og intro

100 kr.

Genoptræningsprogram

Kontakt fysioterapi

for pris og tid

 

Klinik for Fysioterapi ApS

Stubbæk Skolegade 10, 6200 Åbenrå

Tlf: 74686424

Tegner du et abonnement i introduktionsperioden, så vil du få tilskrevet dagene fra tilmelding frem til åbningsdagen (tilpasningen sker i februar 2019).

Tilkøb - betaling via mobilpay på "93649"


Indmeldelse chip

og udvidet intro


 

150 kr.


Programmering af et standard SmartTouch armbånd for HUR maskinerne

400 kr.

Tilkøb ved Klinik for Fysioteapi ApS
Professionel programmering af SmartTouch armbånd med personligt træningsprogram udarbejdes af fysoterapeut 600 kr.


Kontakt Fysioterapeut klinikken på tlf.: 74 68 64 24

Ergo trainer

HUR maskiner

Ergo trainer

 

Ergo trainer er specielt udviklet til folk med lammelser eller lidelser der ikke selv kan stå på benene, eller til folk efter en større skade/operation. Ergo traineren er en avanceret loftslifts sele, der aflaster og indstilles efter personen, således at personen selv kan stå, og dermed lave løbe/gå bevægelser på fx et løbebånd. Ergo traineren kan også placeres over udvalgte maskiner så disse også kan anvendes. Kørestols brugere vil kunne træne på lige fod med andre da ergo traineren / lofts lifte vil hjælpe dem rundt og aflaste dem.

 

Dele af fitness centeret har disse loftslifte til rådighed, især området med maskiner der er særligt velegnet til folk med nedsatte evner.

 

Se en videopræsentation her

HUR maskiner

 

I motionscenteret er der et område med HUR maskiner der er særligt udviklet til folk med nedsatte evner i bevægeligheden. Disse er i høj grad velegnet til genoptrænings forløb og til folk hvor bevægeligheden skal trænes skånsomt.

 

Maskinerne er tryklufts baseret og der er derfor indstillelig kontrolleret modstand, der er særlig skånsom for kroppen. HUR maskinerne har et avanceret styresystem og kan programmeres med smart touch således at indstillingerne er tilpasset den specifikke bruger. Træningen kan således også følges på hjemmesiden.

 

Smart touch armbånd og programmering tilkøbes separat. Instruktører eller fysioterapeut indstiller dette i samabejde med brugeren.

 

Se HUR-maskinerne her

Fysioterapi og træning

Fysioterapi og træning

 

Vores lokale fysioterapi er tilknyttet vores fitness-center. Det er derfor muligt via dem at deltage i et genoptræningsforløb eller få lavet et træningsprogram der er tilpasset den nedsatte bevægeevne. Man kan få råd og vejledning af en fysioterapeut der vil være tilstede i centeret i udvalgte tidsrum. (se kalender for dage/tider). Kontakt vores fysioterapeut for forløb, priser, træning og spørgsmål:

 

Klinik for Fysioterapi ApS

Stubbæk Skolegade 10

6200 Aabenraa

Tlf: 74686424

 

*ved køb af program ved fysioterapeut skal der stadig tilkøbes fitness abonnement. Kun ved behandlings forløb med fysioterapeut hvor fysioterapeut medtager klient i centeret som led i behandlingen er det tilladt at være der uden abonnement.

Pressemeddelelse


Ensted Motion og Fitness tilbyder en sikker opstart i motionscenteret for alle seniorer og handicappede. Du kan derfor hver tirsdag og torsdag fra den 8. september og 10 uger frem, møde op i centeret, hvor du vil blive hjulpet godt i gang.


Ensted Motion og Fitness åbnede dørene i februar 2019, med det mål at lave et unikt fitnesscenter, hvor vedligeholdende træning og genoptræning skulle være i højsæde. Med hjælp fra fonde og virksomheder er det lykkes at lave et unikt genoptræningscenter. Nu vil fitnesscenteret med projektet Sikker start efter Covid-19 genåbning skabe gode betingelser for en god og sikker træning på trods af Covid-19.


Projektet som er støttet af midler fra §18 midler fra Aabenraa kommune består overordnet set af:
• Gratis vejledning af professionel fysioterapeut
• Mulighed for at træne sammen med andre seniorer.
• Gratis visir, maske for mund og næse samt engangshandsker
• Ekstra rengøring inden træningGratis vejledning af fysioterapeut
Projektet er bl.a. et samarbejde med den professionelle fysioterapeut Alice Vigen fra Klinik for Fysioterapi i Tinglev & Stubbæk. Hun vil være at finde i fitnesscentret til gratis råd og vejledning i på flg. tidspunkter:

- Tirsdage fra kl. 10 til 11
- Torsdage fra kl. 8:30 til 9:30
- Torsdage fra kl. 15 til 16


Seniorerhold og Fitness venner
Ensted Motion og Fitness samarbejder også med Bevæg dig for livet senior og træning & forebyggelse i Aabenraa kommune, med henblik på at lave en god overgang fra borgeres kommunale træningsforløb til fitnesscenteret. I den forbindelse er der samlet et team af frivillige Fitnessvenner, som vil byde dig velkomme, vise dig rundt og præsentere dig for de 2 seniorhold, som du har mulighed for at træne sammen med. Fitness vennerne og seniorholdene er i centeret hver tirsdag og torsdag på flg. tidspunkter.

- Hold 1: tirsdage og torsdage fra kl. 8:30 til 9:30
- Hold 2: tirsdage og torsdage fra kl. 10-11. 


Løb på et løbebånd - selv om du ikke kan gå
For kørestolsbrugere er der lifte i loftet så brugeren kan forflyttes ind i maskinerne og for de brugere som skal have vægt-aflastning, kan dette gøres med en Ergotræner. Med Ergotræneren er det muligt at løbe på et løbebånd, selv om brugeren normalt ikke kan stå på benene.


Elektroniske fitness maskiner
For at gøre det nemt, er mange af maskinerne elektroniske, så du er fri for at huske indstillinger af sæder eller belastning på maskinerne.
Med hjælp fra den professionelle fysioterapeut får du hjælp til lave et samlet program, som gemmes på et armbånd. Programmet indeholder alle indstillinger af maskinerne, både hvad angår fysisk indstilling af sæde og arme samt belastning og hvor ofte øvelsen skal laves.


Andet
Projektet er et samarbejde mellem ParaSport Aabenraa, Ensted Idrætsforenings senior afdelingen og Ensted Motion og Fitness samt Fysioterapeut Alice Vigen.

Yderligere informationer:
Ønskes der yderligere oplysninger om projektet, er I velkomne til at kontakte Erhard Frederiksen på mobil tlf. 26 37 99 50 e-mail: erhard@netfiber.dk eller selv at finde oplysninger på hjemmesiden www.enstedif.dk.

Kontaktinfo:


Ensted Idrætsanlæg | Skolegade 10

| Stubbæk | 6200 Aabenraa

Mail: fitness@enstedhallen.dk

Åbningstider i Motionscentret


Alle ugens dage fra 05-24